Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana zielona cebulka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet 10 % 1 szkl
cukier 2 łyzki
sól 2 lyżki
ziele angielskie
woda 3 szkl
zielona cebulka młoda szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana zielona cebulka

obraną cebulę sparzyć wrzątkiem i przełożyć do dwóch dużych słoików, odpowiednio przedtem przygotowanych (umytych, wyparzonych). Dołożyć liście laurowe, po kilka kulek ziela i pieprzu oraz nieco gorczycy, jeśli ktoś lubi. Ocet połaczony z wodą doprowadzić do wrzenia, wsypać cukier i sol, mieszać do rozpuszczenia. Zalać słoiki z cebulą, a potem je mocno zakręcić. Pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela77 04.07.2013 18:49
wyglądają super
Smaczna_B 04.07.2013 15:22
wygląda jak jajka...przepis wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak