Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana śliwka, kruszonka, twaróg

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki 200 g
wino czerwone wytrawne 150 ml
sos sojowy 1 łyżeczka
miód 2 łyżki
mięta liście 10
Goździki całe Prymat 2
Owoc jałowca cały Prymat 3
kruszonka 50 g
biały ser 50 g
syrop klonowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana śliwka, kruszonka, twaróg

Zaczynamy od zrobienia marynaty. Wino, sos sojowy, miód, miętę, goździki i jałowiec łączymy w rondelku i gotujemy na dużym ogniu przez 5 minut aż lekko zgęstnieje. Studzimy.
Śliwki myjemy i przecinamy na połówki. Wyjmujemy pestki i zalewamy je wystudzoną marynatą. Pozostawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc) w lodówce.
Biały ser łączymy dokładnie z syropem klonowym.
Wykładamy na talerz kruszonkę, biały ser z syropem klonowym i śliwki z marynaty. Pozostałą marynatę redukujemy do gęstego sosu i polewamy nim owoce.
Smacznego :) ! Bon Appetit :) !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 12.12.2015 06:49
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak