Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana ryba z dodatkiem kopru

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

ryba 1 kg
mąka 5 łyżek
sól i pieprz wg uznania
olej do smażenia wg potrzeb

Zalewa octowa

woda 4 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/4 łyżeczki
ziele angielskie 4 ziarenka
sól 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka

Dodatkowo

koper świeży wg potrzeb

Porada

Tak przygotowaną rybę możemy w lodówce przechowywać do miesiąca.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana ryba z dodatkiem kopru

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy składniki zalewy octowej.Wodę wlewamy do garnka, dodajemy przyprawy i zagotowujemy. Na wrzątek wlewamy 1 szklankę octu i ponownie zagotowujemy.
Krok 1 - Marynowana ryba z dodatkiem kopru foto
2
Oczyszczoną i osuszoną rybę słodkowodną oprószamy solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Krok 2 - Marynowana ryba z dodatkiem kopru foto
3
Wystudzoną rybę wkładamy do słoików, do każdego wkładamy baldachim kopru.
Krok 3 - Marynowana ryba z dodatkiem kopru foto
4
Rybę zalewamy gorącą zalewą, słoiki odwracamy do góry dnem i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Krok 4 - Marynowana ryba z dodatkiem kopru foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 08.12.2015 16:59
lubię takie rybki :)
anemon 20.11.2015 18:27
Chętnie bym sprawdziła jak smakuje gdy już się zamarynuje Twoja ryba.
jasiek 20.11.2015 17:35
ciekawe przetwory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak