Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana papryka z miodem i cynamonem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 5 kg
woda 8 szklanek
ocet 2 szklanki
miód 1 szklanka
cebula 2 szt
sól 2 łyżki
cynamon Prymat 1 łyżka
olej do smaku
Goździki całe Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana papryka z miodem i cynamonem

Paprykę myjemy, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy wzdłuż na dosyć grube paski. Układamy je w wyparzone wcześniej słoiki. Cebulę obieramy i kroimy na grube plastry. Dokładamy po plasterku do papryki. Do każdego słoika wsypujemy też po pół łyżeczki gorczycy i po 2 goździki. W garnku gotujemy zalewę z wody, octu i miodu. Dodajemy do niej sól i cynamon. Gdy się zagotuje, zalewamy nią paprykę i na wierzch każdego słoika dolewamy po łyżce oleju. Zakręcamy i pasteryzujemy ok 10 min od momentu zagotowanie wody w garnku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 03.03.2015 14:03
super papryka
IlonaAlbertos 03.03.2014 19:53
Fajne urozmaicenie dla zwykłej papryki konserwowej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak