Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana papryka z miodem

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 szklanki
ocet 10 % 1 szklanka
miód 2 łyżki
olej 1/2 szklanki
cukier kryształ 1/2 szklanki
sól 1 łyżka
pieprz 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 ziaren
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana papryka z miodem

Paprykę umyć rozkroić i wyjąć gniazda nasienne ,podzielić na - części,ułożyć ścisle w słoikach.

Ja nie zaparzam papryki ponieważ nie lubię gdy jest zbyt miękka.

Wszystkie składniki zalewy zagotować razem.

Gorącą zalewą zalewamy paprykę,zakręcamy słoiki.W szerokim garnku na dnie układamy ściereczkę do naczyń,wstawiamy słoiki z papryką tak żeby się nie dotykały i nalewamy wody do 3/4 wysokości słoików.

Wstawiamy garnek na ogień i gotujemy słoiki (od chwili zagotowania jeszcze 10min).Następnie zestawiamy z ognia,studzimy i układamy w spiżarni!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Przepisy Joanny 13.02.2014 14:34
robiłam z miodem i polecam, taka papryka jest pyszna
Barbara13 12.09.2013 23:19
Jadwiga może się skuisz na taką.Polecam bo jest naprawdę pyszna.
Jadwiga/Jaga85 12.09.2013 23:13
Z miodem nie próbowałam, ale paprykę marynowaną uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak