Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana papryka na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 8 sztuk
cebula biała 1 sztuka
oliwa 6 łyżek
Zalewa:
ocet 300 ml
woda 2 litry
sól 50 gram
cukier 150 gram
Liść laurowy suszony Prymat 6 sztuk
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 4 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana papryka na zimę

Paprykę ( najlepiej różne kolory) umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grube pasy.
Przygotowanie zalewy: w garnku wymieszać wszystkie składniki, zagotować, a następnie wrzucić pokrojoną w piórka cebulę.

Wyparzyć słoiki i na dnie każdego układać wyjęte z zalewy: cebulę, ziarna gorczycy, pieprzu, ziela angielskiego oraz po 2 liście laurowe. Słoiki napełnić papryką a następnie zalać przestudzoną zalewą. Na wierzch wlać tak około po łyżce oliwy. Pasteryzować 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 29.11.2013 19:50
lubię taką marynowaną paprykę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak