Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana papryka kolorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

papryka dwukolorowa 2 kg
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyzeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
ziele angielskie
oliwa 1\2 szklanki

marynata

woda 5 szklanek
ocet 3\4 szklanki 1o proc.
sól 1 łyzka
cukier 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana papryka kolorowa

1.Paprykę umyć, wyrzucić gniazda nasienne, pociąć na ósemki. Zagotować zalewę dodając przyprawy . Gotowac ja przez 2 minuty.. Paprykę ułożyć ciasno w słoikach, do każdego wrzucić wyłowione z zalewy przyprawy ? szczyptę ziaren gorczycy, listek laurowy, kilka ziarenek pieprzu, ziele angielskie.Do kazdego słoiczka na wierzch wlać TEŻ łyżkę oliwy. 2. Słoiki zamknąć i pasteryzować je 15 min od momentu zagotowania wody. SŁOIKI MUSZA BYC ZANURZONE W WODZIE DO 3 \4 ICH WYSOKOŚCI. POTEM WYJĄC SŁOIKI , POSTAWIĆ DO GÓRY DNEM BY OSTYGŁY. Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 19.11.2015 14:52
pyszne zapasy domowe
Wafelek2601 19.11.2015 12:27
Lubię taką paprykę
agaK. 19.11.2015 12:14
Super, lubię paprykę.
Futka 19.11.2015 09:42
Pyszna papryka. Idealna na zimę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak