marynowana papryka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 kg
  • woda

    2 1/2 szklanki
  • ocet

    1/3 szklanki
  • sól

    3 łyżki
  • cukier

    3 łyżki
  • czosnek

    4 ząbki
  • olej

    3 łyżki
  • liść laurowy

    2 szt
  • pieprz czarny ziarnisty

    8 ziaren
  • ziele angielskie całe

    5 ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z papryki odciąć podstawy stronków z szypułkami , wyjąć nasiona ,wkładać strąki jeden w drugi po kilka sztuk układać w słoikach zalewę zagotować i gorącą zalać słoikii na wierzch nalać łyżeczkę oleju. Pasteryzować przez 20 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 05.12.2013 15:24
mniam mniam
gacopierz23 06.06.2012 18:48
ekstra
Grazyna0211 08.11.2011 09:49
smaczna
Wafelek2601 27.10.2011 10:40
świetny przepis
MAR3STA 22.10.2011 22:13
dawno nie jadłam
jeta72 20.10.2011 23:17
lubię
teresa18 16.10.2011 08:52
bardzo dobra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat