Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana kapusta do obiadu

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta 2 kg
marchew 2 szt
cebula 2 szt

Marynata

ocet spirytusowy 1/2 szkl
woda 1/2 szkl
olej rzepakowy 1/2 szkl
cukier 80 g
sól 1/2 łyżeczki
ząbek czosnku 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana kapusta do obiadu

Kapustę zszatkować lub zetrzeć w malakserze na grubych oczkach. Marchew i cebulę zetrzeć również na grubych oczkach.
Czosnek zmiażdżyć w prasce. Składniki marynaty połączyć i zagotować. Wrzącą zalewę dolać do kapusty. Wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce. Najlepiej kapusta smakuje na drugi dzień gdy składniki się przegryzą a kapusta zmięknie.
Kapustę można przełożyć do szczelnego pojemnika i trzymać w lodówce, zachowa świeżość i smak na kilka dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.11.2016 16:19
pyszna kapusta
MonikaW 11.10.2016 21:11
u mnie robię ją często jest pyszna
agnieszka214 11.10.2016 18:59
Fajna i pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak