Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana dynia

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
wody 7 szklanek
octu 1 niecała szklanka
soli 1 łyżka
cukier tak aby zalewa była słodko-kwaśn

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana dynia

Dynię obieramy, pozbywamy się miąższu. Przygotowywujemy słoiki: do każdego wrzucamy kilka ziarenek pieprzu, ziela angielskiego, gorczycy, liść laurowy oraz dynię pokrojoną w słupki (ja kroję ją grubo).
Wszystkie składniki zalewy zagotowywujemy. Odstawiamy z ognia i gorącą zalewamy dynię, mocno zakręcamy słoiki. Pasteryzujemy 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_mc 09.09.2013 20:17
Tak jestem w 100 % pewna
SmacznaPyza 09.09.2013 18:31
tylko 3 minuty pasteryzacji ? jesteś pewna ?
bogusia19 09.09.2013 12:39
warto wypróbować
Habibi 09.09.2013 10:43
Podobnie marynuję dynię i kabaczki/cukinię - także lubię, kiedy zalewa jest wyraźnie słodka, dlatego sporo tego cukru dodaję :)
dodi 09.09.2013 10:09
też muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak