Marynawa winno-ziołowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    1 sztuka
  • seler

    1/6 sztuki
  • por

    1/4 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • rozmaryn

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • wino białe wytrawne

    1/2 litra
  • tymianek

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wino wymieszać ze startą marchewką i selerem, dodaj posiekany por i czosnek oraz zioła i olej. Wymieszaj. Doskonale nadaje się do wieprzowiny i drobiu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat