Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata śliwkowa do mięsa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

powidła śliwkowe 6 łyżek
przecier pomidorowy 3 łyżeczki
wino czerwone wytrawne 1,5 szklanka
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata śliwkowa do mięsa

Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Czerwone wino dokładnie mieszamy z powidłami i przecierem pomidorowym /ja robię to blenderem/. Dodajemy cebulę. Marynatą zalewamy mięso i odstawiamy na noc w chłodne miejsce. Marynata starcza na 2 kg mięsa. Marynowałam w ten sposób karkówkę i schab, który później faszerowałam suszonymi śliwkami. Polecam amatorom mięs na słodko z owocowymi aromatami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 13.12.2012 06:41
super
IwonaKa 12.12.2012 23:19
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak