Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata piwna do karkówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 3 łyżki
cynamon 2 laski
Goździki całe Prymat 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
cebula czerwona 1 szt
piwo jasne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata piwna do karkówki

Piwo mieszamy z olejem, dodajemy cynamon, goździki, liście laurowe i pokrojoną w piórka cebulę.Mięso marynujemy przez całą noc. Marynata wystarcza na 1,5 kg mięsa. Polecam głównie do karkówki /zarówno do pieczonej w całości, w kawałkach jak i grillowanej/ ale również do mięsa drobiowego i baraniny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 15.12.2012 22:39
super
IwonaKa 15.12.2012 21:52
świetna marynata,muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak