Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata miętowa do mięs

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
mięta liście kilka listków
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
bazylia 1/4 łyżeczki
tymianek 1/4 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata miętowa do mięs

Do małego naczynia dajemy wodę , olej i przyprawy sól , pieprz , tymianek oraz bazylia. Wszystko mieszamy. Następnie myjemy listki mięty osuszamy dodajemy do marynaty i wyciskamy sok z cytryny. Wszystko jeszcze raz mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Marynata świetnie nadaje się do karkówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 25.02.2015 13:07
Tak miętowa marynata zawsze mnie ciekawiła, wię teraz może odważę się wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak