Marynata miętowa do mięs

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    2 łyżki
  • oliwa

    4 łyżki
  • mięta liście

    kilka listków
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • bazylia

    1/4 łyżeczki
  • tymianek

    1/4 łyżeczki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do małego naczynia dajemy wodę , olej i przyprawy sól , pieprz , tymianek oraz bazylia. Wszystko mieszamy. Następnie myjemy listki mięty osuszamy dodajemy do marynaty i wyciskamy sok z cytryny. Wszystko jeszcze raz mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Marynata świetnie nadaje się do karkówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia_sl 25.02.2015 13:07
Tak miętowa marynata zawsze mnie ciekawiła, wię teraz może odważę się wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat