Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do wieprzowiny, na bazie piwa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

piwo ciemne 2 l
piwo jasne 1 l
sól do smaku
miód
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 15 ziarenek
czosnek 3 ząbki
Goździki całe Prymat 3 szt
saletra 0,5 g

Porada

Raz dziennie należy mięso przewrócić.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do wieprzowiny, na bazie piwa

Miód włożyć do garnka, wstawić go na ogień i lekko zarumienić, wlać piwo, dodać sól, pieprz, czosnek, goździki i zagotować. Gdy marynata przestygnie rozpuszczamy w niej saletrę. marynata zalać mięso tak, aby było zakryte i wstawić do lodówki na 10-12 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak