Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięsa z kolendrą

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól 0.5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
ząbki czosnku 3
Ziele angielskie całe Prymat 4
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
wino czerwone wytrawne 500 ml
olej 50 gram
cebula biała 1
Kolendra cała Prymat 8
Liść laurowy suszony Prymat 2

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięsa z kolendrą

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Czosnek rozetrzeć z solą, dodać resztę składników i delikatnie wymieszać. Zalać marynatą mięso, przykryć i odstawić na 2-3dni w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce, czasami mięso obrócić żeby się równo zamarynowalo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak