MARYNATA DO MIĘS jogurtowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt naturalny

    400 g
  • czosnek

    2 ząbki
  • sok z cytryny

    3-4 łyżki
  • cynamon

    szczypta
  • szafran

    szczypta
  • kmin rzymski

    szczypta
  • chili pieprz cayenne

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mieszamy wszystkie składniki i gotowe.
Idealna do jagnięciny i drobiu.
Mięso powinno marynować się co najmniej przez noc.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kotlet 28.10.2011 16:10
pyszności
Barbara55 11.06.2011 13:27
mogłabym spróbować
szajba2 07.06.2011 17:13
niesamowite
kielcok1 18.05.2011 18:58
mięso będzie zadowolone

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat