Marynata do indyka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1/3 szklanki
  • czosnek

    10 ząbków
  • sok z cytryny

    1 sztuki
  • oregano

    2 łyżki
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
  • sól czosnkowa

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek obrać, umyć, przecisnąć przez praskę. Do szklanki wlać oliwę, dodać czosnek, oregano, wyciśnięty sok z cytryny, 1 łyżeczkę soli i pieprz.
Tak przygotowana marynatą natrzeć indyka z zewnątrz i w środku i wstawić do lodówki na ok 2godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchareczka2 17.09.2013 19:31
z taką marynata napewno indyk będzie smakował
RenataZ-et 14.07.2012 21:03
świetna ta marynata
kielcok1 16.12.2011 16:41
dobra
Edyta31 28.08.2011 21:43
ciekawy pomysł
rakow2 10.05.2011 14:45
myślał indyk o niedzieli a w sobotę natarli go marynatą
sylwiachmiel 23.05.2010 15:12
na 5+

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat