Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Marynata do indyka

4.9
(27)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa
1/3 szklanki
czosnek
10 ząbków
sok z cytryny
1 sztuki
oregano
2 łyżki
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
Sól czosnkowa jodowana Prymat
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do indyka

Czosnek obrać, umyć, przecisnąć przez praskę. Do szklanki wlać oliwę, dodać czosnek, oregano, wyciśnięty sok z cytryny, 1 łyżeczkę soli i pieprz.
Tak przygotowana marynatą natrzeć indyka z zewnątrz i w środku i wstawić do lodówki na ok 2godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 17.09.2013 19:31
z taką marynata napewno indyk będzie smakował
RenataZ-et 14.07.2012 21:03
świetna ta marynata
kielcok1 16.12.2011 16:41
dobra
Edyta31 28.08.2011 21:43
ciekawy pomysł
rakow2
rakow2 10.05.2011 14:45
myślał indyk o niedzieli a w sobotę natarli go marynatą
sylwiachmiel 23.05.2010 15:12
na 5+

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak