Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do gotowania dorsza

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

biały ocet winny 0,5 l
woda 0,5 l
białe wino 0,75 l
marchew 150 g
cebula 150 g

Bouquet garni

czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.

Porada

Marynata również doskonała do innych ryb.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do gotowania dorsza

Oczyszczoną cebulę, marchew umyć i pokroić w plastry. Ząbki czosnku przekroić w poprzek. Wszystkie składniki włożyć do garnka i zagotować. Rybę posolić i pokropić oliwą z oliwek. Zalać marynatą i gotować na bardzo wolnym ogniu około 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak