Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do dziczyzny

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 200 g
marchew 250 g
seler naciowy 50 g
seler korzeniowy 100 g
pieprz 15 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 5 szt.
Ziele angielskie całe Prymat
czosnek 3-4 ząbki
wino czerwone wytrawne 0,75 l
ocet winny czerwony 0,1 l
trawa żubrówkowa
Owoc jałowca cały Prymat
rozmaryn świeży
szałwia
tymianek

Porada

Do marynaty można dodać małą ilość wódki żubrówki lub ginu.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do dziczyzny

Oczyszczone i umyte warzywa pokroić w plastry.
Wino i ocet zagotować z suchymi przyprawami, czosnkiem i trawą żubrową, ostudzić. Mięso obłożyć warzywami i ziołami, zalać przygotowaną marynatą, dodać resztę składników, przykryć i wstawić do lodówki na trzy dni. Mięso raz dziennie przywrócić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak