Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata czosnkowo-śliwkowa (do mięsa na grilla i nie tylko)

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 1/4 szklanki
miód płynny 3 łyżki
ocet balsamiczny 2 łyżki
powidła śliwkowe 5 łyżek
czosnek 4 ząbki
skórka z cytryny 1 łyżeczka
sól i pieprz

Porada

Nadaje się również do pieczonych mięs. Przeważnie używam jej do karkówki, ale nawet zamarynowany kurczak - dzięki marynacie z czosnku, octu balsamicznego oraz powideł nabiera głębokiego smaku.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata czosnkowo-śliwkowa (do mięsa na grilla i nie tylko)

Wszystkie składniki marynaty należy dokładnie wymieszać i doprawić do smaku (solą i pieprzem).
1 szklanka = 250 ml.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Diana Rusiłowicz 02.07.2017 16:16
Bardzo smaczna.
gusia1000 02.07.2017 15:12
Dobra marynata.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak