Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    100 ml
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    do smaku
  • czosnek

    4 ząbki
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny  foto
Do miseczki wlać oliwę.
Krok 2 - Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny  foto
Czosnek obrać, umyć, osuszyć i przecisnąć przez praskę. Do oliwy dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz 2 łyżki ketchupu (jeśli ktoś woli ketchup może być łagodny).
Krok 3 - Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny  foto
Dodać przyprawę kucharek oraz pieprz świeżo zmielony.
Krok 4 - Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny  foto
Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat