Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 100 ml
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
czosnek 4 ząbki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny

Kroki postępowania

1
Do miseczki wlać oliwę.
Krok 1 - Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny  foto
2
Czosnek obrać, umyć, osuszyć i przecisnąć przez praskę. Do oliwy dodać czosnek przeciśnięty przez praskę oraz 2 łyżki ketchupu (jeśli ktoś woli ketchup może być łagodny).
Krok 2 - Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny  foto
3
Dodać przyprawę kucharek oraz pieprz świeżo zmielony.
Krok 3 - Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny  foto
4
Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać.
Krok 4 - Marynata czosnkowo-ketchupowa do wieprzowiny  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak