Marynata czosnkowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    6 ząbków
  • oliwa

    0,5 szklanki
  • musztarda

    2 łyżki
  • gorczyca

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ocet winny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do oliwy dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, gorczycę, musztardę i ocet winny, dokładnie wymieszać. Używać do marynowania cielęciny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 26.04.2012 19:08
fajne
Ela15 15.12.2011 11:44
bardzo fajna
Sylwia56 30.11.2011 20:15
świetna
Iwona51 17.06.2011 14:46
rewelacyjna
Kate131 05.05.2011 07:18
dobra
mehia 27.01.2011 13:31
lubię takie smaki :)
mehia 27.01.2011 13:30
lubię takie smaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat