Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 2 kg
musztarda dijon 1 słoiczek
miód 1-2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat d/s
czosnek 2 ząbki
cytryna 1 szt
olej 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata

Ząbki czosnku obrać i zmiażdżyć. Z cytryny wycisnąć sok. Musztardę wymieszać z olejem, miodem, czosnkiem oraz do smaku sokiem z cytryny. Doprawić do smaku solą ziołową. Marynatą natrzeć mięso i wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak