Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kasza jaglana
1/2 kubka -
woda
1 kubek -
cebula
1 sztuka -
marchew
1 sztuka -
żurawina
2 łyżki -
natka pietruszki
1 garść -
ciecierzyca
1 puszka -
masło
1 łyżeczka -
oliwa
1/4 kubka -
sok z cytryny
1/2 sztuka -
czosnek
1 ząbek -
kumin
1/2 łyżeczki -
sól do smaku
-
pieprz
Przepis i sposób przygotowania Marokańska sałatka z ciecierzycą i kaszą jaglaną
W tym momencie możemy zająć się sosem, czyli do oliwy dodajemy sok z cytryny, przeciśnięty przez praskę czosnek, kumin oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy aby składniki się "przegryzły".
Wszystkie składniki: kaszę, marchewkę, żurawinę, pietruszkę, cieciorkę łączymy ze sobą i zalewamy sosem. Dokładnie mieszamy.
Komentarze (7)