Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marmolada dyniowo-jabłkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 3 kg
cukier 1 kg
Goździki całe Prymat 6 szt
rum 150 ml
jabłko winne 3 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Marmolada dyniowo-jabłkowa

Kroki postępowania

1
Oskrobać jabłka i dynię. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach i smażyć mieszając. Pilnować aby się nie przypaliło, dopóki jabłka nie puszczą soku.
Krok 1 - Marmolada dyniowo-jabłkowa foto
2
Dodać goździki oraz cukier i smażyć dalej aż do miękkości dyni.
Krok 2 - Marmolada dyniowo-jabłkowa foto
3
Zmiksować i dolać rum. Smażyć razem jeszcze około 10 minut.
Do przechowywania na zimę pasteryzować.
Polecam, bardzo smaczna marmolada...ja z pierwszej partii nie doniosłam do spiżarni ani jednego słoiczka, poszło wszytko od razu do kanapek i naleśników:)
Krok 3 - Marmolada dyniowo-jabłkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 09.05.2013 12:38
z dynią jeszcze nie robiłam,ale w tym roku wypróbuję:)na pewno smaczna
Sroczka 05.10.2012 22:03
I do tego świeża bułeczka z masełkiem. Pycha.
Mysiunia 05.10.2012 18:03
bardzo mi się podoba ten przepis!
Poison1988 05.10.2012 15:43
Super i smacznie :) robię podobnie i zawsze wszyscy się zajadają :)
emeslive 05.10.2012 14:32
Bardzo mi się podoba takie połączenie smaków. Słodko - korzenna marmolada będzie super smakować!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak