marchewki glazurowane

marchewki glazurowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    2-3 sztuki
  • cukier brązowy

    1 łyzka
  • masło

    2 łyżki
  • madera

    50 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania marchewki glazurowane

Marchewki myjemy, kroimy w słupki. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy cukier, mieszamy cały czas, tak aż wytworzy się karmel. Wrzucamy marchewki, chwilę podsmażamy, zmniejszamy ogień do minimum i dolewamy maderę lub inne słodkie wino. Przykrywamy i dusimy ok 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat