Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Marchewka zasmażana

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
4 sztuki
masło
2 łyżki
mąka pszenna
1 łyżka
sól i pieprz
do smaku
cukier
do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka zasmażana

1. Marchew obieramy, gotujemy do miękkości, studzimy i kroimy w kostkę.
2. Pokrojoną marchew wrzucamy z powrotem do garnka, lekko podlewamy wodą (tak aby zakryła połowę marchewki, może być ta sama woda w której się gotowała) i zagotowujemy. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy aż się połączą.
3. Zasmażkę wlewamy do gotującej się marchewki cały czas mieszając. Zagotowujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem według uznania. Podajemy ciepłą jako dodatek do drugiego dania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 24.03.2015 16:40
Pyszna marchewka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak