Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka zasmażana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 4 sztuki
masło 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka zasmażana

1. Marchew obieramy, gotujemy do miękkości, studzimy i kroimy w kostkę.
2. Pokrojoną marchew wrzucamy z powrotem do garnka, lekko podlewamy wodą (tak aby zakryła połowę marchewki, może być ta sama woda w której się gotowała) i zagotowujemy. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy aż się połączą.
3. Zasmażkę wlewamy do gotującej się marchewki cały czas mieszając. Zagotowujemy. Doprawiamy solą, pieprzem i cukrem według uznania. Podajemy ciepłą jako dodatek do drugiego dania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 24.03.2015 16:40
Pyszna marchewka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak