Marchewka z groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    4 szt
  • groszek zielony

    20 dkg
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • cukier

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę umyć, oskrobać, pokroić w plastry. W rondelku roztopić masło, dodać marchew, oprószyć cukrem (ok. 0, 5 łyżeczki), podlać 1/3 szkl. Wody i dusić na malutkim ogniu aż będzie prawie miękka. Następnie dosypać groszek i dusić aż zmięknie. Posolić i popieprzyć do smaku dopiero gdy groszek będzie miękki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAŁGORZATA108 21.02.2011 12:38
Moja ulubiona surówka do kurczaka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat