Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka w sosie curry

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 4 szt
szczypta soli
cukier 1 łyżeczka
curry 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka w sosie curry

Marchewki obrać, umyć i pokroić w plasterki, a następnie zalać wodą, dodać sól oraz cukier i gotować do miękkości. Miękką marchewkę odcedzić. Na patelni rozpuścić masło, dodać ugotowaną marchewkę, śmietanę oraz curry i wszystko razem dokładnie wymieszać. Podsmażać parę minutek, aby wszystkie smaki się połączyły.
Taka marchewka na ciepło w sosie curry jest wspaniały dodatkiem do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 26.05.2014 17:10
Zdrowe jedzenie.
gosia56 09.03.2014 15:27
Na pewno pyszna marchewka
JOANNA16 06.03.2014 15:41
fajna marchewka jeszcze takiej nie jadłam)))
aisoglam 06.03.2014 11:00
Apetycznie się prezentuje :)
ppaulina 06.03.2014 09:52
musi pysznie smakować taka marcheweczka
gibli 06.03.2014 08:10
fajny przepis
Lidzia 05.03.2014 15:57
Po prostu pyszne.
Jadwiga/Jaga85 05.03.2014 14:50
Przepis zabieram!!!
Magula 05.03.2014 13:02
Ciekawy przepis
Anna20 05.03.2014 12:15
musi być smaczna :)
kasiaw 05.03.2014 12:03
bardzo smaczne
Romanowka 05.03.2014 11:58
pyszny dodatek!
brioszka 05.03.2014 11:52
musi być aromatyczna! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak