Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka na zimę

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

marchew 2 kg
cebula biała 1 duża
papryka czerwona 1 szt.

Zalewa

olej 3/4 szklanki
koncentrat pomidorowy 2 słoiczki
ocet 1 szklanka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
cukier 1 szklanka
sól 2 płaskie łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka na zimę

Kroki postępowania

1
Marchew obieramy i gotujemy 10-15 minut.
Krok 1 - Marchewka na zimę foto
2
Cebule i paprykę kroimy w kostkę. Cebula dobrze jak postoi chwile przed dodaniem do zalewy.
Krok 2 - Marchewka na zimę foto
3
Przygotowujemy zalewę mieszając wszystkie składniki i gotując je.
Krok 3 - Marchewka na zimę foto
4
Do gotującej się zalewy wrzucamy cebule i paprykę. Mieszamy i gotujemy ok. 5 minut.
Krok 4 - Marchewka na zimę foto
5
Marchewkę kroimy na mniejsze słupki o długości ok. 2-3 cm.
Krok 5 - Marchewka na zimę foto
6
Do zalewy wrzucamy pokrojona marchewkę i mieszamy. Wkładamy w słoiki i pasteryzujemy 30 minut.
Krok 6 - Marchewka na zimę foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 16.03.2015 08:08
bardzo fajna, nie robiłam takiej
Hrabina w kuchni 13.10.2014 14:21
Robię podobną z fasolką szparagową :)
jola91 12.10.2014 15:23
Super pomysł :) Na zimę jak znalazł :)
Wacław 12.10.2014 12:28
ciekawy przepis
Czyki 12.10.2014 09:43
Domowe najlepsze :)
Wafelek2601 12.10.2014 09:34
Fajnie przygotowana
noninka77 12.10.2014 09:31
Bardzo fajny przepis :)
ao_12 12.10.2014 09:28
ciekawy pomysł, dzięki za przepis:)
Róża1 11.10.2014 23:15
ciekawy pomysł !!! zabieram przepis :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak