Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka na gęsto

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 5-6 szt
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka na gęsto

1. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać masło i przyprawy, gotować na małym ogniu do miękkości.
2. Mąkę ziemniaczaną rozmieszać w małej ilości zimnej wody.
3. Rozmieszaną mąkę w wodzie wlać do miękkiej marchewki, zagotować, doprawić ewentualnie do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak