Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka duszona w pieczarkach

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 75 dag
pieczarki 25 dag
cebula biała 1 szt
ser żółty 5 dag/starty
śmietana 18 proc 1/2 szklanki
mąka 1 łyżeczka
masło 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku
koper świeży 2 łyżki/posiekany

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka duszona w pieczarkach

Wykonanie:
Marchewkę obrać, pokroić na plasterki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem cukru do smaku. Następnie cebulę obrać, posiekać i zeszklić na maśle, dodać oczyszczone i pokrojone pieczarki, oprószyć pieprzem i smażyć przez 10 minut. Dodać odcedzoną marchewkę, wymieszać i zalać śmietaną wymieszaną z mąką i startym serem. Chwilę podgrzać lecz nie zagotować. Gotową potrawę posypać koperkiem i podawać na ciepło do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 07.04.2017 10:08
dla mnie pycha :-)
w mojej kuchni 05.04.2017 11:32
apetyczny przepis
AZgotuj 05.04.2017 10:08
smaczne danie:)
Bożena Matuszczyk 05.04.2017 09:04
Fajny przepis ,pomysłowo.;)
pestka 05.04.2017 09:03
smaczna propozycja
wwwiolka 04.04.2017 21:59
Bardzo fajny przepis.
Wafelek2601 04.04.2017 21:02
Wygląda pysznie
adelajda 04.04.2017 20:46
takiej jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak