Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew po marokańsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 130 g
czosnek 1 mały ząbek
sok z cytryny 1 łyżka
cynamon 1/4 łyżeczki
jogurt naturalny 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew po marokańsku

(zmodyfikowany przepis z miesięcznika Kuchnia)

Obraną marchew zetrzyj na tarce.

Wymieszaj marchewkę ze startym ząbkiem czosnku, olejem. Dopraw sokiem z cytryny, cynamonem i solą.

Podając polej jogurtem naturalnym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysiek3 23.01.2013 12:09
ciekawa
Pietruszka 20.12.2012 15:28
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak