MARCHEW OPRUSZANA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    50 DAG
  • mąka pszenna

    25 GRAM
  • masło

    25 GRAM
  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MARCHEW POKROIĆ W DROBNĄ KOSTKĘ, ZALAĆ NIEWIELKĄ ILOŚCIĄ WRZĄCEJ WODY, DODAĆ CZĘŚĆ MASŁA, SÓL I GOTOWAĆ, MIĘKKĄ MARCHEW ODSTAWIĆ Z PŁYTY, MIESZAJĄC OPRÓSZYĆ PRZEZ SITO MĄKĄ, ZAGOTOWAĆ, DODAĆ RESZTĘ MASŁA, DOPRAWIĆ DO SMAKU.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 24.06.2012 21:28
smaczna
Grażyna13 02.09.2011 14:28
Robię taką z groszkiem :)
anja3107 28.01.2011 12:47
ekstra
anja3107 28.01.2011 12:47
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat