Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew duszona z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 10 sztuk
pieczarki 50-70 dag
cebula 1 sztuka
papryka 1 sztuka
ziele angielskie 2-3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat
koncentrat pomidorowy
sól do smaku
olej do smażenia
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew duszona z pieczarkami

Cebulę obrać i drobno pokroić. Paprykę oczyścić, umyć i pokroić. Pieczarki oczyścić, umyć. Duże pokroić, małe mogą pozostać w całości. Przesmażyć na rozgrzanym oleju razem z cebulą.
Dodać marchew i paprykę, wymieszać i podlać wodą.
Dodać też ziele angielskie i liść laurowy.
Dusić do miękkości.
Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku.

Można podawać jako dodatek do obiadu. Do ryb, do mięsa, a także z pieczywem i plackami ziemniaczanymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak