MANTY Z SEREM

MANTY Z SEREM

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    200 g
  • jajko

    1 szt
  • olej

    1 łyzka
  • mleko

    50 ml
  • ser biały

    250 g
  • żółtko jaja

    1 szt
  • cukier

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

CIASTO:

W robocie: Do misy wsypujemy mąkę , dodajemy jajko oraz olej i wyrabiając za pomocą haka dolewamy mleko – ciasto ma wyjść gładkie i elastyczne.

Podsypujemy mąkę i odstawiamy na ok. 20 minut.

NADZIENIE:

Ser biały ucieramy z żółtkiem oraz cukrem na kremową masę.

CAŁOŚĆ:

Ciasto rozwałkowujemy na cieniutki placek, wycinamy okręgi ( ok. 9 cm ) i na każdy układamy po łyżeczce farszu.

Zlepiamy do góry tworząc „sakiewki”.

Na garnku z wodą ustawiamy sito wysmarowane olejem, układamy pierogi ( uwaqżając by się nie przykleiły do siebie ) i gotujemy na parze przez ok.20 minut pod przykryciem.

Podajemy na ciepło!

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

05.08.2016 21:53
apetyczne danie

Grazyna0211

01.08.2016 13:56
smaczne danie

Edith85

01.08.2016 10:00
Fajne danie

Stenka

31.07.2016 21:24
fajna propozycja

Madzai

31.07.2016 20:38
Też robię :)

Wiktoria29

31.07.2016 19:22
świetnie wyglądają, chętnie bym spróbowała

mirosława4

31.07.2016 19:15
interesujące danie

gosia1988

31.07.2016 18:38
Ciekawe danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat