Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Manna waniliowo-winogronowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 2 szkl
kasza manna pol szkl
winogrona
cukier waniliowy 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Manna waniliowo-winogronowa

Garnek zwilżamy woda, wlewamy mleko i podgrzewamy. W tym czasie przygotowujemy kaszę manną, odmierzając w szklance. Kiedy mleko zacznie sie gotować, zmniejszamy płomień. Najpier dodajemy cukier z prawdziwa wanilia i mieszamy, następnie wsypujemy cienkim strumieniem kasze cały czas mieszając. Kaszę mieszamy i gotujemy aż zacznie gęstnie.Mieszamy, wyłączamy grzanie. ZOstawiamy pod przykryciem na jeszcze 5 minut. Kaszke podajemy z umytymi winogronami (można pokroic je w kawałki)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 06.08.2013 22:23
zgadzam się :)
ssylwiaa 06.08.2013 15:48
szybki deser, no i smaczny ;)
dorota20w 06.08.2013 10:45
bardzo lubie :)
Paolcia 06.08.2013 10:27
odżywcza i zdrowa :0

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak