Mango Lassi - indyjski koktajl z mano

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pulpa mango

    1 puszka (850g)
  • jogurt naturalny

    1 duży
  • woda

    1-2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ze sobą mieszamy za pomocą blendera. Od tego ile dodamy wody zależy, jak gęsty będzie napój. Nie trzeba dosładzać.

Dziękuję Piotrowi Henschke - autorowi "Kuchnia wegetariańska. W malinowym chruśniaku" za nauczenie mnie tego przepisu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna/kate1980 04.09.2013 18:01
ciekawy przepis
halina17 24.08.2013 19:17
Dobry koktajl.
Piotr-21 24.08.2013 17:07
bardzo dobre
Barbara/zuza22_85 24.08.2013 16:54
bardzo fajny
sanielcia 24.08.2013 15:21
Bardzo ciekawy przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat