Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mandazi bananowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

banan 2 szt
jajko 1 szt
mleko 1/2 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mandazi bananowe

Banany obieramy, kroimy na 3 części, przekładamy do miksera (najlepiej kielichowego ). Do bananów wbijamy jajko i wlewamy mleko –miksujemy około 30 sekund. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia miksujemy aż składniki połączą się i ciasto będzie gładkie. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany więc jeśli jest zbyt rzadkie dodajemy więcej mąki, jeśli zbyt gęste więcej mleka.
Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej do głębokiego smażenia. Łyżką nakładamy porcje ciasta i smażymy 3-4 minut, aż mandazi nabiorą złotego koloru. Usmażone mandazi odsączamy na ręczniku papierowym. Lekko przestudzone posypujemy cukrem pudrem i delektujemy się ich delikatnym smakiem, smacznego ; )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata Pin 23.02.2016 11:06
Wygląda apetycznie.
wwwiolka 22.02.2016 19:32
Bardzo fajny przepis.
Kolorowa 22.02.2016 18:20
Ciekawie ;)
noninka77 22.02.2016 17:34
Bardzo fajny przepis:) Szybki,prosty a przede wszystkim smaczny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak