małże w sosie paprykowym na szpinaku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szpinak świeży

    2 garść
  • mix sałat

    2 garść
  • por (biała część)

    1 szt
  • chilli świeże

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • pomidor

    1 szt
  • oliva z olivek

  • koperek

  • sól do smaku

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • czosnek

    2 ząbki
  • małże

    100 gram
  • makaron ryżowy

    3 (suchy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron zalać gorącą wodą.Małże podsmażyć ze słodką papryką,pieprzem i solą.Dodać posiekanego pora,chilli,paprykę.Dodać odsączony makaron i wymieszać z małżami. Na talerzu kładziemy porwane liście sałaty i szpinaku oraz pokrojonego pomidora.Polewamy sosem z oliwy. Na wierzchu kładziemy makaron z małżami.Smacznego


sos:
5 łyżek olivy
1/2 łyżki papryki
2 ząbki czosnku
1/4 pęczka kopru
sol
pieprz

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat