Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małosolna surówka z kukurydzą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Surówka

sałata lodowa 1/2 sztuka
kukurydza 1/2 puszka
ogórki małosolne 4 sztuka
pomidor 1 sztuka
cebula 1/2 sztuka

Sos

majonez 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
bazylia 1/2 pęczek
sól do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Małosolna surówka z kukurydzą

Sałatę lodową rwiemy na małe części, następnie dokładamy do niej odcedzoną kukurydzę. Ogórki małosolne przecinamy na średniej grubości krążki. Pomidora parzymy, obieramy i oczyszczamy z ziaren i kroimy w nieduża kostkę. Cebulę przecinamy na pół i siekamy w cienkie pół talarki.
Sos przygotowujemy osobno. Łączymy ze sobą majonez i śmietanę i drobno posiekaną świeżą bazylię. Doprawiamy solą i pieprzem ziołowym do smaku. Dokładnie mieszamy i polewamy nim składniki.
Całość jeszcze raz mieszamy i chłodzimy w lodówce przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak