Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Maliny w sosie własnym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

maliny świeże 1 pudełko
cukier 9 łyżeczek
cukier waniliowy 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Maliny w sosie własnym

Maliny kupuje w takich papierowych pojemniczkach i z takiego jednego pojemniczka wychodzą mi trzy małe słoiczki.Malinki sprawdzamy czy nie mają lokatorów , przekładamy na durszlak i delikatnie spłukujemy ,odcedzamy i wkładamy do słoiczków do każdego słoiczka wsypujemy 3 łyżeczki cukru i łyżeczkę cukru z prawdziwą wanilią zakręcamy.Bierzemy garnek wkładamy na dno ściereczkę i wstawiamy słoiczki wlewamy wody tak do około połowy wielkości sloiczków i wstawiamy na gaz ,gotujemy 20 minut od czasu jak woda zacznie się gotować.Zostawiamy w garnku do wystygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monia2005 24.11.2013 19:47
tak pyszne do budyniu,deserów jak i można podjeść je prosto ze słoiczka
joanna__s 24.11.2013 18:55
To prawda, w sam raz na zimę.
patryska76 24.11.2013 16:19
Pyszne malinki, palce lizać ;-)
nogawkuchni 24.11.2013 15:53
Smakowite malinki,z pewnością słodziutkie i pyszne,świetny dodatek do deserów,jak i wszelakich słodkich posiłków lub do zjadania ich samych prosto ze słoiczka.
EwelinkA_93 24.11.2013 15:31
pyszności :-)
idealme 24.11.2013 15:11
na zimę jak znalazł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak