Malinowy biszkopt

Malinowy biszkopt

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 szklanka
  • jajka

    6 sztuk
  • sól

  • serek waniliowy

    2 kubeczki
  • żelatyna

  • maliny

  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Malinowy biszkopt foto
Przepis na biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę i dodajemy szczyptę soli, następnie dodajemy żółtka i również ubijamy, potem dodajemy cukier, następnie przesianą przez sitko mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Uzyskaną masę wstawiamy do piekarnika. Z podanych składników uzyskujemy 1 biszkopt, który przekrawamy na pół.
Krok 2 - Malinowy biszkopt foto
Do serków waniliowych dodajemy żelatynę i smarujemy nim połowę biszkopta. Możemy dodać też na wierzch dżem. ;)
Krok 3 - Malinowy biszkopt foto
Drugą połówkę kładziemy na posmarowany biszkopt i wierzch posypujemy malinami.Dodajemy wcześniej przygotowaną galaretkę, która trochę stężała w lodówce. Smacznego ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

20.11.2013 12:44
Cudnie wygląda!

caralajna

08.10.2013 07:30
smaczne ciacho

smakowita

22.08.2013 18:22
rewelacyjne ciacho

Kasia36

16.07.2013 21:01
Ależ ciacho :)

Renata22

07.12.2012 20:55
świetny;)

Betka

10.11.2012 09:48
smakowicie się prezentuje!;-)

Andysz

14.10.2012 10:02
mmm pyszny deser;)

Poison1988

13.10.2012 17:56
Ale pychotka :) Nie sposób nie zajrzeć do tego przepisu :) Super :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat