Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowy biszkopt

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 1 szklanka
jajko 6 sztuk
sól
serek waniliowy 2 kubeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat
maliny świeże
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowy biszkopt

Kroki postępowania

1
Przepis na biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę i dodajemy szczyptę soli, następnie dodajemy żółtka i również ubijamy, potem dodajemy cukier, następnie przesianą przez sitko mąkę razem z proszkiem do pieczenia. Uzyskaną masę wstawiamy do piekarnika. Z podanych składników uzyskujemy 1 biszkopt, który przekrawamy na pół.
Krok 1 - Malinowy biszkopt foto
2
Do serków waniliowych dodajemy żelatynę i smarujemy nim połowę biszkopta. Możemy dodać też na wierzch dżem. ;)
Krok 2 - Malinowy biszkopt foto
3
Drugą połówkę kładziemy na posmarowany biszkopt i wierzch posypujemy malinami.Dodajemy wcześniej przygotowaną galaretkę, która trochę stężała w lodówce. Smacznego ;)
Krok 3 - Malinowy biszkopt foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 20.11.2013 12:44
Cudnie wygląda!
caralajna 08.10.2013 07:30
smaczne ciacho
smakowita 22.08.2013 18:22
rewelacyjne ciacho
Kasia36 16.07.2013 21:01
Ależ ciacho :)
Renata22 07.12.2012 20:55
świetny;)
Betka 10.11.2012 09:48
smakowicie się prezentuje!;-)
Andysz 14.10.2012 10:02
mmm pyszny deser;)
Poison1988 13.10.2012 17:56
Ale pychotka :) Nie sposób nie zajrzeć do tego przepisu :) Super :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak