Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Malinowe naleśniki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 szklanki
sok malinowy 1/4 szklanki
jajko 1 szt
mleko 3/4 szklanki
sól 1 szczypta
dżem malinowy wg uznania
woda gazowana 2 łyżki
olej wg uznania
cukier 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe naleśniki

Mleko, sok malinowy, mąkę, jajko, sól i cukier połączyć. Wymieszać motewką, aby nie było grudek. Gdy konsystencja jest za gęsta można dodać wodą gazowaną. Naleśniki usmażyć na rozgrzanym oleju. Nałożyć dżem malinowy i zwinąć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 19.02.2014 19:44
Ale pyszności ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak