Malinowe cudo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Masa I

    1 szt
  • śmietana 30%

    500 gram
  • galaretka cytrynowa

    1 szt
  • cukier puder

    3 łyżki
  • Masa II

    1 szt
  • mleko

    2 szkl
  • wiórki kokosowe

    25 dag
  • masło

    250 gram
  • cukier puder

    1/3 szkl
  • DODATKOWO:

    1
  • maliny świeże

    30 dag
  • biszkopty podłużne

    15 dag
  • czekolada mleczna

    100 gram
  • galaretka malinowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Galaretkę rozpuścić w 450ml wrzątku, przestudzić. Kremówkę ubić z cukrem, ubijając, powoli wlewać galaretkę. Schładzać, aż stężeje.

2. Wiórki zagotować z mlekiem, gdy zgęstnieje ostudzić. Masło utrzeć z pudrem, dodawać po łyżce kokosu.

3. Na dnie tortownicy o średnicy 28 cm wyłożyć biszkopty, na to masę I, masę II. Na wierzchu ułożyć maliny. Galaretkę rozpuścić w 1/2l wrzątku, tężejącą wylać na maliny, schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (28)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 13.04.2016 15:32
smakowite ciasto
Franciszek 03.02.2016 12:31
pyszny deser
Ada-Gaba 15.06.2015 21:41
apetycznie wygląda
ben-ka 24.05.2015 12:24
Jeszcze trochę i maliny pójdą w ruch:)
Izabela28 21.05.2015 17:46
zgadzam się malinowe cudo:)
pajbek 07.09.2013 11:13
Oj, zjadłoby się kawałeczek :-)
Maniek2 16.07.2013 20:42
bardzo fajne cudo
Kate131 01.12.2012 19:02
oj cudo cudo!
caralajna 12.09.2012 10:42
rzeczywiście cudo
Agiatis 12.05.2012 23:56
zgadzam się - cudeńko:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat