Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

malinowa konfitura

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
żelfix 1 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: malinowa konfitura

Kroki postępowania

1
Maliny przebieramy, myjemy i przekładamy do garnka. Gotujemy je ok. 10 minut. Następnie wsypujemy żelfix i gotujemy jeszcze ok. 5 minut, tak by cały żelfix rozpuścił się. Następnie gorącą konfiturę przekładamy do czystych i suchych słoiczków, zakręcamy.
Krok 1 - malinowa konfitura foto
2
W garnku wyłożonym bawełnianą ścierką wlewamy wodę i wkładamy słoiczki. Woda musi sięgać prawie do dekielka słoiczka.
Krok 2 - malinowa konfitura foto
3
Gotujemy ok 15 minut. Po wyciągnięciu z garnka układamy słoiczki do góry dnem.
Krok 3 - malinowa konfitura foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 22.01.2013 20:40
też robimy co roku
gottrina 20.01.2013 18:13
świetne konfitury

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak