Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa delicja
Kroki postępowania
Schłodzoną śmietankę umieszczamy w misce i ubijamy. Do ubitej dodajemy cukier puder oraz stopniowo ser.
Między czasie przygotowujemy wykończenie.
jajko | 4 sztuki |
mąka | 4 łyżki |
cukier | 4 łyżki |
proszek do pieczenia | szczypta |
olej | 1 łyżka |
sól | szczypta |
śmietana 30% | 0,5 litry |
ser biały | 0,5 kg z wiaderka |
maliny świeże | ok 550 gram |
czekolada gorzka | 100 gram |
cukier puder | 3-4 łyżki do smaku |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 7 łyżeczek |
delicje | 24 sztuki truskawkowe |
galaretka | 2 sztuki malinowe |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: