Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Małe przekąski, czyli pizzerinki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto drożdżowe

drożdże świeże 100 g
mąka pszenna 1000 g
miód płynny 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
mleko 300-350 ml
oregano 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka

Dodatki

keczup łagodny do smaku
ser żółty 200 g
pieczarki 300 g
kukurydza w puszce 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Małe przekąski, czyli pizzerinki

Kroki postępowania

1
Drożdże wymieszać z miodem.
Krok 1 - Małe przekąski, czyli pizzerinki foto
2
Dodać część letniego mleka i kilka łyżek mąki, wymieszać. Zaczyn pozostawić na kilka minut.
Krok 2 - Małe przekąski, czyli pizzerinki foto
3
Następnie dodać pozostałe składniki i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu do podwojenia objętości.
Krok 3 - Małe przekąski, czyli pizzerinki foto
4
Gotowe rozwałkować i wykrawać krążki.
Krok 4 - Małe przekąski, czyli pizzerinki foto
5
Krążki kłaść na wysmarowanej blasze, posmarować keczupem i nakładać pokrojone pieczarki, odcedzoną kukurydzę i starty ser. Można także posypać Ziołami prowansalskimi.
Krok 5 - Małe przekąski, czyli pizzerinki foto
6
Piec w temp. 150 stopni przez ok. 15-20 min. Podawać np. z sosem czosnkowym
SMACZNEGO!.
Krok 6 - Małe przekąski, czyli pizzerinki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 18.09.2016 14:58
super przekaska
Janina 07.09.2016 15:19
Fajny pomysł;))
mysza75 07.09.2016 11:37
małe a jakie smaczne
Alex_M 07.09.2016 10:49
bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak