Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

małe podudzia z ziemniakami i groszkiem z marchewką...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podudzia z kurczaka 10 sztuk
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 8 łyżek
ziemniaki 15 małe
marchew 5 sztuk
groszek konserwowy 1 puszka
sól - do smaku
masło 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: małe podudzia z ziemniakami i groszkiem z marchewką...

umyte małe podudzia natrzeć pieprzem ziołowym, kucharkiem, papryczką chilli i schować do lodówki na całą noc

na gorącym oleju zrumienić podudzia i na mniejszym ogniu podsmażać co jakiś czas je obracając, usmażone przełożyć na talerz

ugotowane małe ziemniaki w mundurkach obrać i tłuszczyku po podudziach lekko je podsmażyć

ugotowaną w osolonej wodzie marchewkę odlać z wody i wlać puszkę groszku, dodać masło, sól do smaku, masło

mieszając zagotować, wsypać tartą bułkę i szybko zamieszać do zagęstnienia

podudzia podać z ziemniakami i marchewką z groszkiem.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 07.03.2014 19:06
Ależ pyszności na talerzu, zjadłoby się, pycha.
stef 07.03.2014 18:52
W mojej kuchni też to lubię!
Lidzia 07.03.2014 18:40
Ładnie wygląda.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak